Jeg bruker den til supper eller salater. Både barn og voksne elsker det. Anbefales!
Oppskriften er fra Hjemmet nr 4 2002
Engelsk urtebrød
15 g gjør
1/2 dl vann
4 dl hvetemel
1/2 ts salt
75 g smør
1 dl revet ost
1 egg
1 dl finhakket blanding av friske urter
(persille, gressløk, basilikum og oregano)
litt mer til utkjevling
50 g kald smør
2 ts gourmet salt
Rør gjøren ut i lunket vann. Smuldre mel, salt og smør sammen. Rør i gjærblandingen, osten, egget og urtene. Arbeid deigen sammen og la den heve i 30 minutter. Ta deigen opp på melstrødd bord og form den til en rund bolle. Kjevle den ut til en rund leiv ca 25 cm i diameter. Legg den på bakepapirkledd plate og la den etterheve i 15 minutter. Høvle over kaldt smør og strø på salt. Stek i midt i ovnen ved 225 grader i 15 minutter. Server brødet lunket til suppe eller salat.
Min versjon:
Jeg har bare friske urter om sommeren så ellers så bruker jeg 3 ss tørket krydderurter (persille, basilikum og oregano). I tillegg så elsker jeg hvitløk så jeg har også fersk eller tørr hvitløk i deigen. Som oftest så dropper jeg osten.
Bon Appetitt!
Den så supergod ut, og anglofil som jeg er var det midt i blinken for meg ;-) Takk for at du deler oppskriften!
SvarSlettKlem :-)
Det låter verkligen jättegott!
SvarSlett