søndag 20. april 2014

Påskemoro og barndomsminner

Den yngste sønnen vår har alltid vært begeistret for såkalt rumpe-humor. Så da mannen var i Sverige for å handle inn til påske og kom hjem med runde ostepop kom ideen om "kylling prooomp" til påskeegget:

For noen år tilbake var vi på bilferie og fra baksete kom spørsmålet fra han med rumpe-humoren; "Mamma, hva er ostepop laget av?" Jeg har alltid vært opptatt av å svare barn ordentlig så jeg begynte å fortelle om mais som ble malt til mel, krydder etc. Da lo han godt og sa: "Mamma da, det er lagd av OST og POP!!" Noen ganger er det enkleste nok.

Da jeg var liten var det ikke så ofte vi fikk brus, men de gangene vi besøkte oldemor fikk vi ett bittelite glass hver. Og ett slikt glass har jeg kjøpt på det lokale bruktmarkedet. Nå står det på kjøkkenbordet vårt fylt med hvitveis plukket av en kjær venninne:

Jeg har hatt en fin påske, ikke en slik man håper på, forventer eller tror alle andre har med spill, turer, sosialt samvær og god mat. Jeg har fått være alene og det har gjort meg godt. Det er vondt å måtte skjerme seg fra familie og venner, takke nei og ligge inne når "alle andre" er ute. Jeg hører latter og glade stemmer gjennom vinduer og dører som er lukket. Jeg hører mannen vaske bilen og at barna i gata leker. Jeg bare er, og er tilfreds med det. Det er den tredje påsken jeg er syk og jeg har blitt flinkere til å verne om meg selv, sier nei selvom jeg vil si ja. Hviler selvom jeg vil hjelpe til eller være ute. Og i dag kjenner jeg takknemlighet for at det bærer frukter. Jeg pleier å være utslitt på slutten av høytider og ferier, så sliten at jeg syns livet er vanskelig å holde ut. I dag har jeg det helt greit og da er det verdt alle timene alene på soverommet. Jeg er takknemlig for venner som sender sms eller plukker blomster, for brødre som passer barna og gir de gode oppleveler, og for mannen min som ordner det jeg ikke kan velge. Og for den digitale verden som gjør at jeg likevel er med på ett vis. Jeg er heldig.

5 kommentarer:

 1. Hvor er det godt at høre, at du har haft en fin påske, som har givet dig mulighed til at holde på det lille og helt nødvendige overskud. Tak for gode ideer og fine billeder og fortsat god påske! Klem

  SvarSlett
 2. Jag blir glad av att läsa att du är tillfreds med helgen. Det är inte lätt att fokusera på det bra i livet när man kämpar med den fysiska hälsan. Men när man lyckas med det då har man en stor vinst i känslan inombords. Du gör det bra!

  Och jodå, jag vilar=)) Har mest suttit eller legat hela påsken. Har blivit väldigt bortskämd med att få sitta i en stol i solen och människor som kommer med mat och kaffe. Det är ovant att ta hjälp men väldigt nyttigt för mig!

  Och vilket sött glas till vitsipporna!

  Fin dag till dig!

  SvarSlett
 3. Eg la merke til det glasset med ein gong! Slike hadde vi heime, og de brukte vi både til saft og til å ha sukker i som vi dyppa rabarbra i. Det du har fått tak i har heilt klare hjarter - våre er utvaska som berre det:) Skal sjå nøye etter på neste loppis; slike ønskjer eg meg også :)

  Og haha til kyllingpromp - genialt!

  SvarSlett
 4. Härligt påsk"godis"!

  Och fina minnen.

  Att du tar hand om dej själv på bästa sätt tycker jag är bra. Det är svårt att säga nej, men nödvändigt ibland.

  Ha det så bra som det går!

  SvarSlett
 5. Japp! Nätet är fantastiskt på det viset! Och vad bra att du har hittat godtagbara former för att kunna upprätthålla det egna, behövliga tempot i vardagen och på helger. Alternativet vore ju självdestruktivt och det verkar din omgivning förstå, som tur är. Jag tycker att du hanterar dina svårigheter på ett beundransvärt vis! Ha en fortsatt fin vecka!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen! ♥