søndag 16. mars 2014

Redesign og DIY - smelt bæreposer

Plutselig har ett to år gammelt innlegg blitt det mest populære på bloggen så jeg har konkludert med at bærepose-smelting vekker interesse. Tidligere i uka lagde jeg en ny bæreposeveske og bestemte meg for å ta noen kjappe bilder underveis for å vise prosessen. Du kan selvfølgelig velge å lage noe annet, teknikken er den samme. 
 
Denne bæreposevesken er en gave til en kjær venninne som plutselig har begynt å bruke småposer til veske istedenfor en av de utallige veskene jeg vet hun har. Jeg har derfor valgt å lage den mest mulig lik en vanlig pose.
 

 

 

 Slik lager du en poseveske av bæreposer: 

 
 
1. Denne veska ønsket jeg at skulle bli så stor som en vanlig liten pose og jeg tok derfor utgangspunkt i denne:
 

 
 
 
 
2. Alle poser klippes fra hverandre. Klipp opp sidene og klipp bort bunnen og eventuelle håndtak hvis de er av annen type enn denne.
 


3. Start med å legge bakepapir på kjøkkenbenken eller annet hardt underlag.  Bygg lag  av poser, minimum 2 lag. Jeg syns det er best å variere i tykkelse på posene jeg bruker.  Jeg har startet med en tynn pose, fortsatt med en vanlig pose og avsluttet med en tynn pose igjen. Den grønne og den blå er to forskjellige poser så varier så mye du vil.


 

4. Legg bakepapir øverst og stryk med strykejernet innstilt på det varmeste. Hold jernet i bevegelse, følg med! Husk å ha på kjøkkenviften eller ha ett vindu åpent tilfelle avgasser. Det lukter ikke spesielt mye. Posene krymper ulikt så mitt resultat ble slikt:

5. Jeg lager alltid basen først og så stryker jeg på pynt for å ha mer kontroll. Jeg klipper alt for frihånd og bare leker meg:
6. Jeg stryker på en ting om gangen. Og da bruker jeg bare spissen på strykejernet og prøver å unngå å smelte mer enn nødvendig


 
7.  På den andre siden av vesken har jeg brukt to poser fra Vinmonopolet. Ved å snu og vende på posene så blir det fine mønster som syns igjennom. Hjertet  er klippet ut av en Kremmerhuspose. Jeg stryker underlaget først også her, så hjertet og tilslutt teksten jeg skal ha på.

 
 
 8 og 9. For første gang besteme jeg meg for å bruke to håndtak fra en pose istedenfor å sy selv. Jeg klippet de av den originale posen, målte opp hvor jeg ville ha de og festet de med strykejernet.

10. Renklipp posene og klipp de slik at de har omtrent lik fasong begge to.
11. Legg posene rett mot rett, utsiden inn. Sy sammen på hver sin side og i bunnen, slik jeg har markert med rødt.  Sy en bunnsøm hvis du ønsker det.


 
 
 
12.  Vreng posen. Taaada, ferdig!
  
 
Her finner du den første vesken jeg sydde, den har ett sukkertøy for øyet på innsiden :) Og her finner du diverse gaveposer jeg fullførte tidligere i år etter at de hadde ligget ferdig smeltet lengre enn lenge. Og til slutt 5 gaveposer jeg lagde til ME-saken, de finner du her.
 
Jeg vil anbefale deg å prøve! Det er få ting jeg koser meg mer med. Kanskje fordi jeg har bestemt meg for at det skal være mitt kose-prosjekt. Så her lager jeg alt på øyemål og ingenting er så nøye - det blir bra nok uansett. 
 
Jeg ønsker deg en fin dag!
 

11 kommentarer:

 1. Dette må prøvast ein gang, får leite gjennom havet med posar som har samla seg:-)
  Ha ein fin søndag:-)
  Klem klem

  SvarSlett
 2. Dette var kjempe tøft. Takk for at du deler :)
  (du fikk lagt igjen kommentar i bloggen nå) :)
  Linda

  SvarSlett
 3. Jag måste bara prova det här! Så himla bra!
  Håller på med en pyssel-lista som jag ska ha när jag kommer hem från operationen. Ett tag kvar men jag förbereder mig med bra saker.
  Så humöret hålls uppe och då är pyssel det bästa som finns.

  Fin vecka till dig!

  SvarSlett
 4. Jeg så bildet på IG og spekulerte fælt på hvordan i herrens navn du fikk til det der ;) Nå har jeg lest men er jaggu ikke sikker på at jeg skjønner helt enda! En ting er iallefall sikkert og det er at du er veldig flink, samt veldig kreativ og dyktig :) Jeg er imponert! (Airin) :D

  SvarSlett
 5. Så utrolig flotte "vesker" jeg så bildene på ig, men må si som personen over at jeg ikke skjønte hvordan. Aldri har jeg sett maken heller :)

  Kjempefint og utrolig kreativt.
  Gleder meg til å følge deg videre både her og på ig.

  Ha en fortsatt fin dag!

  Klem fra Engla

  SvarSlett
 6. Så fint!! Jag måste då rakt bara prova detta en dag!! Älskar ju att klippa och göra collage! Så då är det väl bara att gå på jakt efter fina påsar, börja samla.. och plötsligt har detta med plastpåsar fått en helt annan betydelse. Ha det fint!!

  SvarSlett
 7. Du är ju helt fantastisk!!
  Så fina!
  Kram Jennica

  SvarSlett
 8. Er det sånn du gjør det! De blir ordentlig kule :-)

  Håper at det går bra med deg og at det hjelper på med lengre og lysere dager.

  Klem :-)

  SvarSlett
 9. Men vilken bra idé! Måste testas ;)
  Kram Sara

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen! ♥