Polarbrød ala Papirleken:
100 gram havregryn
150 gram sammalt hvete, grov
150 gram sammalt rug, grov
150 gram Fibra fullkorns hvetemel (kjøpes på Rema 1000)
ca 400 gram hvetemel
1 pose tørrgjær
½ ts salt
1 ss hvitløkspulver (valgfritt)
2,5 dl vann, lunken
3 dl melk, lunken
3 ss linfrø rørt ut i 1 dl vann i en blender eller lignende
1 dl rapsolje
Eventuelt ferske eller tørkede urter: basilikum, oregano og persille bruker jeg.
Bland alt det tørre sammen med gjæren. Varm melk, olje og vann til fingervarme.
Det kan hende at du ikke trenger alt hvetemelet. Min deig var litt seig, men ikke slik at den klistret seg alt for mye til fingrene..
Dekk over med et klede og la deigen heve i ca 45 minutter. Min hevet fra 3/4 full til å henge litt sjarmerende over kanten på bollen.
Jeg delte deigen i 24 deler, da blir de ca brødskive store. Rull hver og en til en bolle, før jeg skjevlet de flate, prikket de med en grillpinne og hevet de til neste brett var klart (ca 5 minutter). Stekte de på 225 grader varmluft i ca 6 -7 minutter (ta de ut når du er fornøyd med fargen). La de hvile under ett håndkle slik at de holder seg myke. Fryses med en gang de er kalde og varmes i brødristeren rett fra fryseren.
PS! Jeg pleier å dele deigen i 2. Den ene har jeg urter i, den andre forblir naturell. De med urter er ypperlige å servere til supper og salater.
Nam, de ser veeeldig gode ut! Takk for at du deler :-)
SvarSlettKlem
Dessa ska jag absolut testa att göra!! Ser himla goda ut!
SvarSlett