onsdag 18. september 2013

♥ Ja, må hon leva...

ut i det hundrade år!  ♥

Jeg føler meg privilegert! Tenk å nærme seg førtiårene og fortsatt ha en mormor med myke omsorgsfulle hender i livet sitt. Jeg er heldig og veldig stolt av henne. Og nylig fylte hun 80 år. Tidlig i 20 årene lovte hun meg at hun skulle leve til sønnen min ble konfirmert, det ble han i år så hun har oppfylt løfte sitt. Jeg skal ikke be om det, men om hverdagene hennes er gode så ønsker jeg at hun blir minst 100  ♥

På Pinterest kom jeg over noe som heter "Flag book", og nettopp det ble mormors 80 års kort. Det er stort, hele 12.5" langt og nesten like bredt nok det er lukket helt opp. Det er 21 tagger med to sider, altså 42 tagger å fylle. Godt jeg valgte bilder og har holdt på med kortet i ukevis. Det trenger ikke å ta så lang tid, men det er ett tidskrevende prosjekt enten man er en slappfisk eller full av energi.

Fronten på kortet ser slik ut:


 
Slik ser det ut når man åpner kortet og holder for og bakside sammen: 
 
Og  slik ser det ut når bare forsiden er åpen:
 
 
 
Og når man åpner kortet helt ut, "løper" taggene til hver sin side. Synd at jeg ikke filmet det, bevegelsene i kortet er verdt hele jobben.
  Innsidene av for- og baksiden og ryggen på kortet.


 
 
Jeg har lært å lage kortet i denne bloggen. Og nok en gang er jeg takknemlig for rausheten til de som lager tutoriales.
Jeg har valgt å sladde bildene fordi jeg føler at ting er litt vel frittvilt i den store internettverden, eller som ungene mine sier: "Du er litt gammel, mamma - ting er ikke som før :)"

 ♥
 
Endelig høst! Jeg koser meg under tykke tepper, med ulltøy, te og levende lys. Det er gode stunder!

5 kommentarer:

 1. Vilket spännande kort eller ska man kalla det almbum?!?! Jag kan tro att mormor blev positivt överraskad!! Trevligt att du har tidigare generationer kvar i familjen! Bor ni nära varandra?
  Ha det! Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er heldig som fortsatt har besteforeldre i livet. Vi bor ca 3 mil fra hverandre. Jeg besøkte henne hver uke før, nå ser jeg henne sjelden da kroppen min ikke orker reiseveien. Men vi snakkes ofte. Takk for gode ord og for bloggbesøket!

   Slett
 2. Det var en fantastisk flott gave! Jeg fikk ha bestemor til hun var 93, og skulle gjerne hatt henne lengre, så jeg skjønner godt hva du mener :-)

  Jeg er også veldig glad i høsten, ikke minst fordi det er den beste tiden til å sysle med hobby. Og det er jo kos med pledd og levende lys, da :-)

  Ha en flott helg!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Da var du heldig du og, Anne. Det er ikke gitt at man får ha besteforeldre så lenge.

   Håper du går en produktiv høst i møte! Jeg har lurt litt på om du lager mer enn det du blogger..? Uansett, nå er det snart slutten av september og da kommer TH tagen din! Gleder meg :)

   Slett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen! ♥