torsdag 15. mai 2014

Fotoalbum av konvolutter - lag det selv!

Vi er en liten venninnegjeng som treffes ett par tre ganger i året. Hver høst tar vi med oss barn og barnebarn(!) på tur og er borte ett par døgn. I tillegg treffes vi for å lage pepperkaker og ett sommerbesøk. Dette har vi holdt på med i 10 år og det har blitt tatt en hel del bilder. Ikke bilder av god teknisk kvalitet, men bilder med mye god stemning og gode minner. Jeg har lagd ett album av disse bildene til en av damene som nylig fylt år.






Albumet er laget av cellofankonvolutter i størrelsen 15 x 15 cm. Jeg har latt det ene bildet være forsiden og har valgt ett mønsterark som bakside.


 
 
 
Hele albumet består av mange collager av bilder som jeg har skrevet ut, på fotopapir i egen printer, i størrelsen 14 x 14 cm. Jeg har skjært arkene slik at den ene siden er bredere og med en hullmaskin har jeg lagd hull for å binde sidene sammen med en strikk.
 
 
 

Jeg prøvde først med ett pent sløyfebånd, men albumet ble lettere å bla i da jeg byttet til en strikk.


 
 
Fort gjort til en veldig lav kostnad og mottakeren ble veldig glad - kan det bli bedre? Og ikke minst får man litt mer glede av alle de bildene som bare ligger lagret på hardisken om man skriver de ut og binder de sammen. 
   
Jeg bruker gratis programmet Photoscape og er veldig fornøyd med det, enkelt og lettvint i bruk. Særlig er jeg fornøyd med print programmet som gjør det lett å skrive ut i hvilken som helst størrelse opp til A4.  Bildet jeg viser er fra en engelsk versjon, jeg har norsk på min datamaskin.
 



Jeg ønsker deg en riktig god 17.mai helg - om du ikke får tatt noen bilder
så lag uansett noen fine minner eller en god stund for deg selv. 


5 kommentarer:

  1. Så fiffigt! Du gör så fina saker....!
    Stor kram
    // Jennica

    SvarSlett
  2. En god ide og en nydelig gave. Tak for inspirationen!

    SvarSlett
  3. En sån present fylld av minnen skapar ännu mera glädje.
    Den som ska få den kommer att bli lycklig tror jag!
    Tack för inspirationen!!

    Och du, jag önskar dig en mjuk helg.

    SvarSlett
  4. Kjempefint! Bileter er alltid gode gåver! Ha ein riktig fin 17.mai!

    SvarSlett
  5. Så fin present! Du tänker då alltid till när det gäller gåvor!! Personligt utformade presenter är ju särdeles omtänksamt tycker jag!

    Hoppas du har haft det bra under nationaldagsfirandet!! Själv var jag inte över till dottern.. hon hade ju fullt hus av andra kompisar som passar på att åka och hälsa på henne den 17 maj! Ha en fin vecka!!

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen! ♥