fredag 28. februar 2014

Chicken nuggets - terningkast 6

I vinterferien bestemte jeg meg for å prøve å lage chicken nuggets for å glede minstemann og for en suksess det ble! Terningkast 6 fra han som ikke er så glad i middagsmat. Og jeg som ikke har vært noe begeistret for nuggets tidligere syns også de var veldig gode. Det ble ett måltid hele familien satte pris på. 


Jeg fant ingen oppskrifter jeg umiddelbart likte så jeg satt sammen litt av flere og kom frem til følgende terningkast 6 oppskrift :) til 4 personer:


Chicken nuggets


3  store kyllingfiler
 
1 egg 
2 ts salt 
1 ts pepper
1 ts hvitløkskrydder (kan sløyfes) 

1 del cornflakes                 
3 deler tortilla chipsJeg brukte kyllingfiler som var fryst og skjærte de i passe biter når de fortsatt var litt frossen. Ca 1,5 cm tykke.

Bland sammen ett egg, salt, pepper, eventuelt hvitløkspulver og andre krydder. Det holdt med salt og pepper for vår del selvom vi vanligvis bruker mye krydder. Hell blandingen over i en flat skål.

Bland sammen cornflakes og torillachips og kjør de i en foodprosessor til det er kuttet i små biter. Følg med, det går fort.  Jeg hadde bare rester av tortillachips, men jeg vil anta det vil gå med ca 100 gram tortillachips og 30 gram cornflakes (minipakke). Hell blandingen over i en flat skål.

Jobb etter samlebåndmetoden: 3 skåler etter hverandre. Dypp kyllingfilene i eggblandingen deretter i toppingen. Legg på en tallerken.


Steking:

Olje ett stekebrett kledd med bakepapir og la dette stå inne i varm ovn i ca 10 minutter på 225 grader. Ta brettet ut og legg kyllingbitene på plass, det skal frese litt i olja når du gjør det. Stek i ovnen i 7-8 minutter før du snur en og en og steker videre i ca 8 minutter til. Følg med og sjekk om de er ferdige med å dele en nuggets i to.

Nytes varme og med det tilbehøret du foretrekker.  Jeg kan anbefale sur og søt saus som dipp, en grønnsalat og ris eller pommefrites.  Og masse ketcup for de som liker det, jeg gjør ikke det.


Enjoy!
 

4 kommentarer:

 1. Det tycker jag är gott!
  Jag kanske ska prova att göra det själv.

  Hoppas att du har fått lite sol hos dig och kan ana våren. Här känns det som att det äntligen börjar bli ljust igen. Det där ljuset som jag är kär i=))

  SvarSlett
 2. Det så veldig godt ut! Også så morsomt at det ble suksess for både små og store, da :-)

  Håper at det står bra til på den andre siden av byen, og nå går det mot lysere tider med stormskritt!

  Klem :-)

  SvarSlett
 3. Mums! Ska ha det i åtanke så snart kött träder in i kosthållet igen. Just nu äter jag sällan kött och knappast alls hemmavid. Men det ser himla gott ut!!

  SvarSlett
 4. Spännande! Jag är inte särskilt förtjust i färdiga, friterade nuggets, men det här är ju något annat, det!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen! ♥