tirsdag 20. august 2013

by love

Sommeren ble ikke helt slik jeg hadde håpet på. Jeg trodde det skulle bli rom for kreative tanker og litt aktivitet på hobbyrommet, eller i hagen. Men selv om jeg er heldig og har en forståelsesfull familie så gikk all energien til å komme seg gjennom dagene, en etter en. Mannen min vet at jeg trives best når jeg føler at jeg har "fått gjort noe" så han var så snill at han dro ut og kjøpte betong, blandet den og gjorde alt jeg ba. Heldige meg! Min oppave var å sitte og se pen ut - det krever sin kvinne det :)

 
Vi støpte tre ting. En krakk, bare fordi jeg hadde lyst og to ”fuglebad”.  Alle beina har fått påmalte striper, de syns bare ikke på bilde. Jeg har nemlig omsider, etter 3-4 år, tatt i bruk speilrefleks kamerat vårt og trenger rett og slett å øve meg. Det er forresten fint om dere ikke trykker på bildene slik at de blir større, for da syns det veldig godt at jeg har bommet på maskeringen :)


 
 
 
 
 
Sete er rett og slett støpt i den største springformen min. Springformen satt vi mannen i en større bøtte for å få støtte til beina - og så er det bare å vente i to tre dager til støpen er helt tørr. Jeg ventet :)Og så var det "fuglebadene". Hjernekapasiteten til hunsombareskullesepenut sviktet på to ting: Gropa til vann bør være dypere - og ikke minst: det er greit med en propp les:avslutning. Jaja, gøy var det! Og selv om de ikke er brukanes så syns jeg avtrykkene ble så fine at jeg nok skal finne på ett bruksområdet.


 
Det jeg har lært om fuglebadstøping er: Sørg for at det ikke er betong utenfor bladet, det blir sandete og stygge kanter ellers. Lag en avslutning og lag gropa dyp nok. Når støpen er herdet kan man endten sitte i en liten evighet å pelle ut alle årene på bladet som sitter fast, eller man kan gå å legge seg slik jeg gjorde. Neste dag er nemlig bladene helt tørre og detter nærmest ut av seg selv. 
 
Helt til slutt en blogg anbefaling: HomeMade Mordern det er de som lærte meg hvordan man skal støpe en krakk. Neste prosjekt: lampe (hold ikke pusten).  

6 kommentarer:

 1. Så stilig!! Flotte resultater av utmerket teamarbeid :-) Jeg er så imponert over kreativiteten din, du tryller virkelig fram de lekreste ting i mange ulike materialer!

  Det var leit at formen ikke har vært bra i sommer, håper den er på bedringens vei!

  Klem :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Anne! Og takk for at du er du med alle dine vennlige ord og hyggelige web besøk.

   Slett
 2. Vilka fina betongalster!! Pallen blev ju en särdeles rolig inredningsdetalj! Och flott karl du har! Verkar vara en trevlig prick!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Lopplisa. Ble fornøyd med krakken og den passer fint inn i vår entre. Mannen er en bra kar!! :)

   Slett
 3. Hei flinke du :-)
  Håper du har det bra ! Jeg ser jo at du blir tatt godt vare på og det er veldig flott!
  Utrolig fine støpte blad... de er jo så nydelige! Har hatt lyst til å gjøre det jeg også.... men det er fremdeles med tanken ;-)
  C.

  SvarSlett
 4. Hei! Så hyggelig å ha deg på bloggbesøk igjen. Før kunne jeg irritere meg over alt jeg bare tenkte og ikke fikk gjort, men når jeg passerte 30 ble det lettere å være glad for det man får til og akseptere at noen ting bare blir gjort i tankene :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen! ♥