lørdag 21. januar 2012

vinTEr gaver

I den senere tid har jeg snublet innom mange, for meg, ukjente blogger gjennom Google når jeg har søkt på diverse informasjon om hekling. Og jeg liker det så godt at folk deler det de gjør via blogger at jeg har bestemt meg for å prøve å puste litt liv i egen blogg. Så her kommer ett par av vinterens egen produserte gaver:


Posene inneholder hjemmelaget appelsinsukker og teposer, enkel liten venninn eller vertinnegave. Sukkeret lukter herlig og smaker godt i te eller f.eks brukt i muffins.  

Oppskriften på appelsinsukkeret er som følger: "Vask to økologiske appelsiner, skjær de i tynne skiver og tørk de i stekeovnen på 80 grader i 2 - 3 timer. Kutt de i små biter, gjerne i en foodprosessor og bland det med en kilo sukker".Heklet en lue i gave til ei kjær venninne. Det er en litt baggy modell, men siden blomsterpotta og jeg er omtrent like interessert i modelloppdrag så ble bildene ble ikke akkurat så representative: 
Venninnen er i en arbeidskonflikt så syns "Slem eller snill" - "My heart belongs to you" passet godt sammen.Luen er heklet i Alpakka garnet fra Europris. 2 nøster grått, og ett lilla. Dobbel tråd og heklekrok 6:

Legg opp 6 luftmasker, lag dem til en ring med en kjedemaske

1.omg hekl 12 halvstaver rundt ringen
2.omg hekl 2 halvstaver i hver halvstav omgangen rundt (24 halvstaver)
3.omg Øk 12 masker ved å hekle 2 halvstaver i hver 2. halvstav omgangen rundt (36 halvstaver)
4.omg Øk 12 masker ved og hekle 2 halvstaver i hver 3. halvstav omgangen rundt (48 halvstaver)
5.omg øk 4 masker ved å hekle 2 halvstaver i hver 12. halvstav omgangen rundt (52 halvstaver)
Hekl videre over disse m til luen er så lang du vil ha den.


Ønsker de av dere som måtte finne veien innom en god helg!


 

2 kommentarer:

  1. Smart! :D Det er så hyggelig å se på alt det fine du lager ♥

    Miss u much!!

    SvarSlett
  2. Så hyggelig at du blogger igjen, for du tryller fram de lekreste ting! Så stilig kort og heklet lue, og takk for flotte tegaveideer,- og ikke minst, takk for hyggelig kommentar! Det setter jeg stor pris på :-)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen! ♥