torsdag 23. januar 2014

Islyktmania

På nyåret kom endelig (?) kulda og islyktsesongen kunne starte. Tidligere år har jeg lagd i bøtter, i år har jeg lagd i i ballonger og islyktformer. Jeg syns hver og en blir unik og vakker og jeg har derfor tenkt å sette rekord i antall bilder i ett blogginnlegg.
 
Tullipaner i islyktform:
 
 
 

 
 
En islykt som jeg tok med meg inn. Vannet smelter opp i beholderen og den kan dessuten også brukes som en vinkjøler:
 
 


 
 
 
Årets bordgran har fått nytt liv i en stjerneform:
 
 


 
 
Og julestjerna :
 
 


 
 
 
Pyntet med lyng og puddersnø fra moderjord:
 
 
 
 
 
 
 
Formene jeg har brukt har jeg kjøpt hos Coolstuff. Rask levering og rimelig porto. Jeg er ikke sponset.
 
 
 
 
 
Hvordan man bruker islyktformer:
Man fyller beholderen med vann og eventuelt pynt før man setter den kaldt, ute eller i fryseren. Venter ett døgn. Tar beholderen inn og venter i 15 minutter før man snur den opp ned og fyller varmt vann i midten av beholderen (bilde til høyre) og etter ett par minutter løsner lykten.
 
 
Disse lyktene er lagd i ballonger. Og jeg liker de like godt som de i spesialformer:
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Denne er egentlig "mislykket", men jeg tok delen som datt av og limte den på med kaldtvann og vips så ble den bare enda finere :)
 
 
                                               
 
 
Moseplassen har gode forklaringer, inspirasjon og tips om islykter.
 
 
Jeg er glad i alle årstidene, eller kanskje glad for at vi har årstider. Snø har alltid vært moro for meg selvom jeg ikke går på ski så liker jeg å lage snømenn og engler i snøen, aking og snøballkrig, jeg liker å gå turer og høre at snøen knirker under føttene mine og jeg liker til og med å måke snø. Ingenting av det kan jeg gjøre lengre og det er tredje vinteren jeg sitter inne og titter ut.  Det er vondt å ikke orke, å ikke kunne ta seg sammen eller mobilisere. Og derfor har nettopp islykter vært min store glede i år. Jeg kan lage islykter! Og de blir så vakre, i mine sultne øyne. Jeg kan stå i vinduet og titte på sønnen min gå på ski i gata. Og jeg kan la han krype innunder dyna og varmeteppet og varme seg sammen med meg.
 
Jeg velger å være glad. Jeg vet at noen blir provosert av slike utsagn, at de føler at det ikke er ett valg man har. Jeg kan være enig, men husk at å være glad er ett valg man tar, ikke nødvendigvis ett valg man har. Og noen ganger får man uventet hjelp, slik som når Vibeke plutselig sendte meg tullipaner "bare fordi..". Dagen derpå tittet solen frem og jeg fikk tatt ett bilde med Iphonen som jeg ble fornøyd med helt uten filter, juks og fanteri. Jeg velger å være glad, og takknemlig.
 
 
 

 
 
 

9 kommentarer:

 1. Hvor skal jeg starte? Dine lyslygter må være noget af det smukkeste, jeg har set. Virkelig. Og som om det ikke er nok, så skriver du vældig godt. Både om dine hobbyprojekter og om dit livsprojekt. Ingenting er bedre end at du vælger at være glad. Tak for at du deler dine erfaringer. Stå på!

  SvarSlett
 2. ♥ ♥ ♥ Glad i deg, Favoritten ♥ ♥ ♥

  Jeg synes du er så flink!! Og lyktene dine er vakre!

  Jeg velger MEG, og familien, nå. Og så håper jeg at ting blir slik at jeg klarer å velge å være glad nesten hver dag snart. ;)

  Pst. Signe våkner sjelden før 7, men Hedda sov tross alt til 9-10, sååååååeh..... :P

  SvarSlett
 3. Men åhhhh! Så vackra! Som konstverk.

  Och jag håller med om glädje. Och om att man får göra det man kan för att skapa sig en fin tillvaro.
  Visst är det svårt att ta emot hjälp. Oerhört svårt. Och det är så bra när man tar sig igenom det och kan ta emot hjälp där man behöver.

  En mjuk, fin helg till dig!

  SvarSlett
 4. Vilka underbara islyktor! Har aldrig sett såna fina med infrusna blommor och kvistar... otroligt vackert!

  Och ja, att vara lycklig... det kan man faktiskt till stor del välja själv!

  Ha en riktigt god helg!

  SvarSlett
 5. WoW - utrolig lekre islykter du har laget! ♥ Har sett lignende men aldri kommet til å prøve selv. Takk for inspirasjon!

  SvarSlett
 6. Så otroligt vackra!! Har aldrig sett något liknande....supervackra verkligen!
  Ha en riktigt skön och mysig helg!
  Kram Jennica

  SvarSlett
 7. Hei :-)
  Starten på året har vært strålende og håper det fortsetter :-)
  Nyyyyydelige is - lykter! Og takk for tips om formene!!
  Ha en fantastisk fin helg!
  C.

  SvarSlett
 8. Fantastisk flotte islykter du har laget!! Så stilig med tulipaner og annet på de øverste!
  Ha en flott søndag!

  SvarSlett
 9. Om du ikke lager så mye papirkreasjoner akkurat nå lager du jo så mye annet fint og spennende, og ikke minst kreativt! Aldeles herlige lykter!

  Jeg er selv veldig glad i årstidene, alle har sin sjarme (personlig holder jeg en knapp på de som ikke inneholder pollen :-), og jeg skjønner godt at det føles frustrerende å ikke kunne bruke dem og kose seg med dem ute som før. Men det er jo ikke dermed sagt at du ikke kan gjøre det igjen, det håper og ønsker jeg virkelig!

  Håper du har en fin tirsdagskveld!

  Klem :-)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen! ♥