tirsdag 10. juni 2014

Ikke akkurat blå

Siden sommersengen allerede har vært i bruk i noen uker har jeg hatt god tid til å tenke på hvilket tema/stil putene jeg skal fylle den med skal ha. Putene jeg brukte i fjor har fått jordslag og måtte kastes. Selv om blå ikke er min farge, så er jeg litt begeistret og tenkte at årets sommerseng skal være blå.  Særlig.Det som skulle bli blått,  fikk i steden en orange(!) grunntone. Jeg liker at ting av og til tar en helt uventet vending.


Den øverste syns jeg er så stygg at jeg ofte ler av den. Jeg har noen kjoler i samme stil som putene, kjøpt på Indiska for noen år tilbake, mannen min gremmes. Jeg bare ler, la det være styggfint!
Alle putene har forskjellige størrelser. Og de er sydd etter vær-snill-mot-deg-selv-metoden; stort sett på øyemål, uten knappenåler og tilpasset underveis. På den måten orker jeg å sy litt om jeg bruker flere dager, og bare en gang i blant. Egentlig så juger jeg nå, jeg blir sykere av det og disse putene kostet meg dager. Men la oss late som det er noe jeg fint kan klare. Noen ganger må man prioritere psyken og behovet for å skape noe. 

Jeg må ha noen flere puter, men hvordan jeg skal få matchet disse vet jeg ikke. Alle putene er sydd av stoff jeg har kjøpt brukt bortsett fra baksidene som er en duk jeg har fått i julegave. 

Jeg håper uken bringer deg noe uventet, på den gode måten.8 kommentarer:

 1. Synes du hadde lagd kjempeflotte puter, jeg. Og de er kjempefine sammen. <3 Da har du kommet lengre enn meg, har masse stoffer liggende tiltenkt puter. Men som sagt - de ligger der - hadde de vært sydd hadde jeg hatt nok til en ordentlig putekrig. Syr du i glidelås eller har du konvolutt-lukning?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Irene. Takk for hyggelig kommentar. Jeg syr konvolutt lukking. Jeg har aldri sydd glidlås før, men har en vag plan om å prøve å få det til i løpet av sommeren. Jeg har sydd lite i stoff, en del i papir.

   Gleder meg til å se putene dine etterhvert. Og kanskje kommer Mai-Britt og jeg på putekrig, iallefall i tankene :)

   Slett
 2. Haha...er det ikke selve essensen med retro, at det skal få os i godt humør. Eller har jeg fuldstændig misforstået!? :-) Dine puder er superfine og sommerlige. Hvis der skal være flere foreslår jeg en ensfarvet i rosa (selv om jeg jo egentlig har forkastet den farve...ihvert fald til små piger) og en ensfarvet i orange, men allermest foreslår jeg at du lægger dig ned med dem du allerede har syet og forestiller dig Irenes enorme pudekrig. Den skal jeg ihvertfald bruge lidt tid på, for det var en herlig tanke.

  SvarSlett
 3. Underbara!
  Jag tycker om "var snäll mot dig själv" pyssel. Det ska vara enkelt och roligt=))

  Hoppas att du får en fin dag bland dina vackra kuddar!

  SvarSlett
 4. Jag älskar tygerna!! Och jag gillar din approach med "var snäll mot dig själv pyssel", det är de allra, allra bästa!

  Stor Kram!
  // Jennica

  SvarSlett
 5. Nydelige puter synes jeg.
  Sommerlige og fine. Jeg blir kjempemotivert og vurderer å åpne esken med symaskinen. Jeg fikk den i bursdagsgave for snart ett år siden, hihi
  Jeg har nemlig et turkis retrosengetøy her som jeg har fått, og det tror jeg hadde blitt fine puter til pallesofaen ute.
  Dette var nok et koselig innlegg kjære deg. Du skriver så fint og treffer meg rett i hjertet.
  Ønsker deg en så fin dag som du bare kan og håper du har en fin helg fremfor deg.
  Klem til deg fra Engla

  SvarSlett
 6. Precis min melodi när det gäller sömnad!! Minsta möjliga motstånd! Och jo, nog är det roligare att skapa när allt inte är så förutsägbart och planer kan ta oväntade vändningar. Undrar bara om det hade blivit blått om du hade varit inställd på rosa?? :) Ha det fint!!

  SvarSlett
 7. Råstilige puter :D Retro og stilige var de også, du er flink til så mangt du :) Jeg kan såvidt sy i en knapp så da skjønner du selv...hehehe.... jaja, slik er det bare!

  Ellers er jeg lat om dagene, er lei og sliten etter jobb og får ikke gjort allverden hjemme. Kun en uke til ferie nå og jeg kjenner stooooor glede over det :) Og snart reiser vi til Italia så det er mye å glede seg til fremover heldigvis ;) nattaklem fra Airin

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen! ♥