onsdag 26. mars 2014

Sew-along Party-veske

Forrige uke blogghoppet jeg og kom over en blogg som omtalte en sew-along på Epla. Det er bladet Dilla og Stoff &Stil  som er arrangør. Jeg fikk lyst til å bli med og har sydd en veske etter mønstret som var linket til i utfordringen. Vel, jeg har tatt meg noen friheter for det var det lov til. Jeg har valgt en annen type hank, fordi den hanken mønsteret sa man skulle lage ville ha ødelagt partysola og hvem vil vel det?  
 
Jeg kjøpte meg symaskin rett før jeg ble syk og jeg har derfor sydd veldig lite og har nesten ikke noe stoff liggende. Så mitt bidrag er sydd av bæreposer jeg har smeltet med strykejernet. Vesken består av minst 9 forskjellige bæreposer. Gutten, vimplene og ordet party har jeg klippet fra forskjellige poser, all annen pynt har jeg klippet for frihånd og smeltet sammen med strykejernet før jeg sydde det sammen til en veske. Jeg har lagd vesker av smeltet bæreposer tidligere og det blir ett materiale som tåler røff behandling og er cirka vanntett. 
 
 

 
 
Jeg har en hodepinedag og det er også en gråværsdag og en blåsbortdag så det var vanskelig å få tatt gode bilder. Jeg måtte sette vesken på bakken for at vinden ikke skulle leke med den:  
 
 
 



 
 
 
På skulderreimen har jeg skrevet BRA og NOK i hver sin ende, det er liksom mitt livsmotto akkurat nå. BRA NOK - ikke som i middelmådig, men mer som om at jeg er i nuet, er snill mot meg selv, aksepterer og prøver å være fornøyd med de små, nære tingene.
 
 
 
 
 
På bildene nedenfor henger veska på gjerdet i vinden. En stund fungerte den aller mest som en drage, og jeg stod der og smilte i vind og lett regn og håpet at naboen ikke så meg.
 
 
 

 
 
 
Det er vel kanskje tvilsomt om juryen godkjenner smeltet bæreposer som stoff, men uansett så har jeg hatt det gøy og jeg har deltatt i min aller første sew-along så takk for utfordringen!

mandag 24. mars 2014

Jakten på vårfølelsen

Denne, litt tidlige, våren har jeg vært litt rastløs i sjelen, som om jeg leter etter noe jeg ikke finner. Etter å ha grublet litt fant jeg ut at jeg nok leter etter meg selv, den jeg er når jeg er frisk. Jeg savner følelsen av megselv og tenkte jeg kanskje kunne finne den om jeg fant frem klærne jeg brukte før. De jeg pleide å bruke på jobb. Men det hjalp ikke, jeg er like sliten i de klærne som jeg er i de litt mer behagelige klærne jeg bruker nå. Selv om jeg aldri så mye vil sitte ute i solveggen, sykle, finne frem joggeskoene eller grave i ett bedd, så orker jeg det ikke. Sola og lyset gjør vondt selvom den varmer i sjelen og gjør godt på sitt vis. Jeg fant ut at jeg måtte finne meg noe andre gleder. Og jeg fant:


Ingenting gleder meg mer enn årets første hestehov. I mange år har jeg ventet trofast på den hver eneste vår. I år fant jeg den rett utenfor tomta vår. Og jeg, som snart er 38 år fortet meg ut og plukket den før barna i gata kom hjem fra skole og barnehage. Den var min. Siden har sønnen min plukket til meg flere ganger og det er ingenting som gleder meg mer. Jeg er heldig.


En venninne brukte fridagen sin til å ta med meg til den lokale bruktbutikken og der fant jeg også litt vårfølelse i form av noen orange skatter:



 
 
Selv mannen min som ikke er så fargeglad syns også det var fint med litt farge. En instagramvenn fortalte meg at orange står for nyskaping og kreativitet - kanskje det var derfor de havnet hos meg?
 
 
For en stund siden så pyntet jeg en hermetikkboks med en serviett. Jeg tenkte at det hele var mislykket så boksen flyttet inn i hobbyboden og ble stående der. Med tiden har jeg lært meg å like den, med ett rustikkblikk så er den ganske flott selvom den ikke ble som jeg trodde den skulle bli. Nå står den på badet med nye tannbørster klare for  å rengjøre vårsmil.


 
 
 
Jeg ønsket meg noen puter med noe gult i. Å gå i butikken koster meg mer enn det smaker. Jeg blir rett og slett sykere av det og det tar dager å hente seg inn igjen så som regel så handler jeg via mobilen.  Men med vårens behov for "noe nytt" kom også behovet for å rydde og jeg fant, jeg fant:
 
 


 
Jeg fant ikke ett putetrekk. Men en sommertopp jeg aldri har brukt og den klippet jeg opp og sydde om. Med mye stretch i stoffet og en liten bit av en annen t-skjortet på innsiden så ble det en "perfekt" pute. Og det er faktisk en størrelse S altså :)
 
Og jeg fant mer, ett oppvaskhåndkle i lin fra Kremmerhuset fikk også bli en pute. Det gule stoffet er en liten bit kjøpt på Panduro bare fordi jeg hadde lyst på noe gult, det kom til nytte:
 



 
 
Så selvom jeg ikke helt finner meg selv, kan bruke joggeskoene eller sykkelen så velger jeg å ha det ganske bra og har i steden skapt meg en liten (ny) vår innendørs. Nå i disse dager er det påskeliljer på bordet, og i kjøkkenvinduet, og med de vil jeg ønske deg en god 
våruke, grip om de små tingene. 


søndag 16. mars 2014

Redesign og DIY - smelt bæreposer

Plutselig har ett to år gammelt innlegg blitt det mest populære på bloggen så jeg har konkludert med at bærepose-smelting vekker interesse. Tidligere i uka lagde jeg en ny bæreposeveske og bestemte meg for å ta noen kjappe bilder underveis for å vise prosessen. Du kan selvfølgelig velge å lage noe annet, teknikken er den samme. 
 
Denne bæreposevesken er en gave til en kjær venninne som plutselig har begynt å bruke småposer til veske istedenfor en av de utallige veskene jeg vet hun har. Jeg har derfor valgt å lage den mest mulig lik en vanlig pose.
 

 

 

 Slik lager du en poseveske av bæreposer: 

 
 
1. Denne veska ønsket jeg at skulle bli så stor som en vanlig liten pose og jeg tok derfor utgangspunkt i denne:
 

 
 
 
 
2. Alle poser klippes fra hverandre. Klipp opp sidene og klipp bort bunnen og eventuelle håndtak hvis de er av annen type enn denne.
 


3. Start med å legge bakepapir på kjøkkenbenken eller annet hardt underlag.  Bygg lag  av poser, minimum 2 lag. Jeg syns det er best å variere i tykkelse på posene jeg bruker.  Jeg har startet med en tynn pose, fortsatt med en vanlig pose og avsluttet med en tynn pose igjen. Den grønne og den blå er to forskjellige poser så varier så mye du vil.


 

4. Legg bakepapir øverst og stryk med strykejernet innstilt på det varmeste. Hold jernet i bevegelse, følg med! Husk å ha på kjøkkenviften eller ha ett vindu åpent tilfelle avgasser. Det lukter ikke spesielt mye. Posene krymper ulikt så mitt resultat ble slikt:





5. Jeg lager alltid basen først og så stryker jeg på pynt for å ha mer kontroll. Jeg klipper alt for frihånd og bare leker meg:




6. Jeg stryker på en ting om gangen. Og da bruker jeg bare spissen på strykejernet og prøver å unngå å smelte mer enn nødvendig


 
7.  På den andre siden av vesken har jeg brukt to poser fra Vinmonopolet. Ved å snu og vende på posene så blir det fine mønster som syns igjennom. Hjertet  er klippet ut av en Kremmerhuspose. Jeg stryker underlaget først også her, så hjertet og tilslutt teksten jeg skal ha på.

 
 
 8 og 9. For første gang besteme jeg meg for å bruke to håndtak fra en pose istedenfor å sy selv. Jeg klippet de av den originale posen, målte opp hvor jeg ville ha de og festet de med strykejernet.





10. Renklipp posene og klipp de slik at de har omtrent lik fasong begge to.




11. Legg posene rett mot rett, utsiden inn. Sy sammen på hver sin side og i bunnen, slik jeg har markert med rødt.  Sy en bunnsøm hvis du ønsker det.


 
 
 
12.  Vreng posen. Taaada, ferdig!
 



 
 
Her finner du den første vesken jeg sydde, den har ett sukkertøy for øyet på innsiden :) Og her finner du diverse gaveposer jeg fullførte tidligere i år etter at de hadde ligget ferdig smeltet lengre enn lenge. Og til slutt 5 gaveposer jeg lagde til ME-saken, de finner du her.
 
Jeg vil anbefale deg å prøve! Det er få ting jeg koser meg mer med. Kanskje fordi jeg har bestemt meg for at det skal være mitt kose-prosjekt. Så her lager jeg alt på øyemål og ingenting er så nøye - det blir bra nok uansett. 
 
Jeg ønsker deg en fin dag!
 

mandag 10. mars 2014

Legg opp jeansen på 1-2-3

Innlegget er blogget på ny blogg: 

http://frkc.no/?p=496

mandag 3. mars 2014

Kjærlig hilsen

I februar hadde sønnen vår bursdag og jeg lagde en kjærlighetsblomst til han. Han ønsket seg nemlig penger og det er så kjedelig å gi, men med en slik innpakking ble det iallefall litt mer enn bare en seddel.
 
 

Pengene ligger i blomsterpotten. Blomsten er en halv isoporkule, 20 kjærligheter på pinne, noen retroblomster jeg har punchet ut av papprester og litt "gress" - jeghuskerikkehvadetheter :)


 
 
 
 
Jeg ønsker deg en blomstrende og kjærlig uke!